Інженери з Державного університету Орегону в США знайшли новий спосіб зберігання концентрованої сонячної теплової енергії. Він відрізняється низькою собівартістю. В майбутньому цей спосіб буде використовуватися у широкій практиці.

Про це повідомляє Рhys.org.

Науковці пояснюють,що їх винахід базується на новому відкритті в області термохімічного зберігання енергії. Він передбачає використання хімічного перетворення в повторюваних циклах утримання теплової енергії.

Нове рішення, якщо говорити простіше, дозволяє з високим рівнем ефективності "законсервувати" отриману сонячну енергію. Її можливо буде без жодних проблем використати для потреб в майбутньому.

Зазначається, що сонячна теплова генерація використовує величезну станцію з великою кількістю дзеркальних поверхонь. Вони з високою точністю направляють сонячні промені на спеціальний приймач. Концентровану енергію використовують для нагрівання газу. Він, у свою чергу, обертає турбіну електричного генератора.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Автобусні зупинки в Ісландії вироблятимуть електроенергію

Теплові сонячні системи безпечні, але мають дуже низьку ефективність.

Нову термохімічну батарею,що винайшли американські інженери, можна використовувати для зберігання і вивільнення енергії. У порівнянні з іншими розробками, винахід відрізняється 10-кратним збільшенням щільності зберігання енергії. Має значно менші габарити і дешевший у виробництві.