Парламентська коаліція на межі розпаду, і єдине, що досі тримає чотири фракції купи, - це їхня неготовність до перевиборів.

Про це пише "Фокус".

"Головною загрозою" для існування коаліції в її теперішньому форматі є бажання пропрезидентської політсили позбавити Арсенія Яценюка прем'єрського крісла.

За словами видання, неофіційно "Народний фронт" вже попередив про можливий вихід з коаліції у випадку зняття Яценюка і про проблеми з формуванням нової коаліції після цього.

Розпуск парламенту наразі також малоймовірний, вважає видання.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Як показують результати місцевих виборів, "БПП" у найкращому випадку збереже кількість мандатів, чисельність "Самопомочі" та Радикальної партії скоротиться, а "Народний фронт" ризикує піти з політичної сцени.

Натомість, "Опозиційний блок" та "Батьківщина" зможуть дещо збільшити присутність у парламенті, зауважує журнал.

Читайте також: Результати місцевих виборів можуть спровокувати розпуск Ради

"Головна і майже непоборна проблема для будь-якого складу коаліції виникне, коли справа дійде до ухвалення змін до Основного закону у другому читанні і в цілому", - передрікає "Фокус".

Видання нагадує, що у відповідності до Мінських домовленостей це має відбутися до кінця року, а "необхідних 300 голосів у теперішньому парламенті не набереться".