За підсумками січня-вересня поточного року Україна експортувала сільськогосподарської продукції на 10,4 мільярда доларів.

Таку інформацію оприлюднив міністр аграрної політики і продовольства Олексій Павленко під час телемарафону "Аграрна країна" на телеканалі NewsOne.

"Агросектор залишається найбільш динамічною та перспективною галуззю української економіки. Сільське господарство - експортна галузь №1 в Україні, що забезпечує 14% від загального обсягу ВВП ... За 9 місяців 2015 року агросектору вдалося забезпечити обсяг експорту продукції на рівні 10,4 млрд доларів", - повідомив глава Мінагрополітики.

Читайте також: Українські ПСГ заповнені на більш ніж 54% (інфографіка)

Павленко зазначив, що експорт продукції АПК становить 37% від загального обсягу експортних валютних надходжень в країну.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

За словами міністра, Мінагрополітики продовжить активну роботу з реформування вітчизняного аграрного сектору, розширення міжнародного співробітництва та залучення інвестицій.

Експерти прогнозують, що обсяг експорту аграрної продукції з України за підсумками 2015 року може скласти 14,2 мільярда доларів.