В селі Птича Дубенського району Рівненської області понад рік тривають сутички щодо приналежності місцевого храму. Конфлікт наразі знову загострився.

Про це пише місцевий канал Рівне1.

"Ми будем і місяць стояти, і рік стояти, але москалям нашу церкву не віддамо. Наші сини на фронті, в них стріляють, а ми Москві церкву віддамо?", - розповіли учасники акції протесту з-за дверей зачиненого храму, в якому зачинились та співають релігійні пісні для підтримки духу.

Читайте також: Тітушки вчинили бійку в церкві на Рівненщині

Московський Патріархат незаконно приватизував будівлю, через що віряни УПЦ КП, які складають близько 80% територіальної громади, намагаються встановити справедливість.

Популярні новини зараз
Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Астролог побачив у травні "лихо" для України Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Згідно інформації, у конфлікт громад навіть втрутилась міліція.

ЗМІ повідомляють, що багато жінок отримали пошкодження в сутичці – від травмованих рук та синяків на обличчі, до порваного одягу та тріщин в ребрах.

Наразі, у храмі протестують 26 чоловік, які оголосили голодування 15 листопада і пообіцяли дотримуватись його до того часу, поки гілки судової та адміністративної влади не відмінять дію приватизації та не покарають винних.

Повідомляють, що громаді УПЦ МП пропонували звершувати почергові богослужіння у храмі, що дало б змогу уникнути міжконфесійних протистоянь, проте Московський патріархат виявився безкомпромісним, і мешканцям "урвався терпець".

Нагадаємо, віряни УПЦ виграли у Господарському суді Києва справу про питання приналежності храму ще 2 вересня 2015 року: документи на власність по землі та по спорудах були оформлені тут у 90-ті роки.