Національне управління з ядерної безпеки (NNSA) і Військово-повітряні сили США завершили останній, третій етап спільних випробувань модернізованої атомної бомби B61-12. Про це повідомляє сайт NNSA.

За інформацією відомства, випробування пройшли 20 жовтня в штаті Невада на полігоні "Тонопа". В ході випробувань винищувач F-15E Strike Eagle скинув варіант бомби B61-12 без бойової частини.

Як зазначає NNSA, всі заплановані заходи пройшли успішно і дані телеметрії і відеоспостереження не зафіксували нештатних ситуацій.

"Демонстрація ефективної роботи системи в обстановці, наближеній до реальної, знаменує собою ще одне досягнення у роботах з модернізації та продовження терміну служби B61-12", - відзначили в агентстві.

Після серії успішних тестів США планують запустити виробництво модернізованих бомб в 2016 році.

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Готуйте документи: "Укрпошта" розпочинає виплати до 3 тисяч гривень Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

"Програма В61-12 відновлює і вдосконалює як ядерні, так і неядерні компоненти для розширення терміну служби при одночасному підвищенні їх безпеки і надійності. На В61-12 будуть повторно використовувати або переробляти існуючі компоненти в максимально можливій мірі. Бомби В61-12 замінять існуючі В61-3, -4, -7, -10", - йдеться в повідомленні.

Читайте також: Америка надала Естонії важке озброєння (фото)

B61 - ядерна бомба, що є основною термоядерною зброєю стратегічних ядерних сил США.

Нагадаємо, перші випробування модернізованої бомби B61 під номером 12 пройшли в США в липні цього року. Як тоді повідомляло NNSA, в ході випробувань з літака була скинута бомба з усіма системами, але без ядерного заряду.