Міністр оборони Франції Жан-Ів ле Дріан на зустрічі з представниками оборонних відомств країн-членів ЄС заявив, що Франція потребує військової підтримки у боротьбі з "Ісламською державою". Про це повідомляє Deutsche Welle.

Прохання обґрунтовується необхідністю зменшення навантаження на французькі збройні формування, які задіяні у міжнародних операціях. Офіційний Париж посилається на статтю Договору про Європейський Союз - "якщо держава-член є жертвою збройної агресії на своїй території, інші держави-члени будуть зобов'язані надати допомогу і підтримку всіма доступними засобами відповідно до статті 51 Статуту ООН".

Станом на ранок 17 листопада рішення щодо запиту Франції прийнято не було, але як зазначила глава європейської дипломатії Федеріка Могеріні - суть заяви Франції буде розглянута.

Читайте також: Теракти в Парижі: трьох підозрюваних арештували в Бельгії

Також, міністр оборони Німеччини Урсула фон дер Ляєн, заявила, що ФРН розглядає можливість посилення військової присутності на Малі.

Популярні новини зараз
Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, 13 листопада у французькій столиці відбулися теракти, жертвами яких стали 129 людей.