Європейський Союз готовий запровадити зону вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016 року. Про це повідомив Президент України Петро Порошенко.

"Щойно ЄС повідомив про свою готовність до зони вільної торгівлі з Україною з 1 січня 2016. До нас надійшла нота Ради ЄС про завершення всіх процедур для запуску ЗВТ. Тепер жодних перешкод немає. З нового року починаємо!", - написав глава держави у Facebook.

Міністр економічного розвитку і торгівлі Айварас Абромавичус вбачає у запровадженні угоди про зону вільної торгівлі з ЄС можливість для України стати "фабрикою Європи".

Читайте також: Договір про ЗВТ між Україною і ЄС не шкодить Росії - Меркель

Днями єврокомісар з питань торгівлі Сесілія Мальмстрьом наголошувала, що поглиблена та всебічна зона вільної торгівлі між Україною і ЄС є важливим інструментом, проте вона не вирішить усі проблеми України автоматично.

Популярні новини зараз
За прострочені комунальні платіжки можуть забрати половину пенсії: як ще покарають боржників "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону
Показати ще

За її словами, Україна має й надалі продовжувати реформи, а Європа зі свого боку буде їй у цьому допомагати.