Американці незабаром розширять свою лінійку ракет середньої дальності класу "повітря-повітря" ще одним виробом. Його створять з частин кількох уже існуючих ракет. Над створенням нового боєприпасу працює найбільша корпорація американської оборонки корпорація Raytheon.

Про це повідомив представник компанії Джеральда Тобі, передає видання Flightglobal.

Нова ракета вже отримала прізвисько "ракета Франкенштейна". Справа в тому, що боєприпас складається з компонентів інших ракет. Перед разом з бойовою частиною запозичений у AIM-120C-7. Задні компоненти, включаючи двигун, взяті від зенітної ракети класу "корабель-повітря" RIM-162 ESSM.

Ці ракети також виробляє компанія Raytheon.

Читайте також: Американський "стелс"-есмінець нового покоління незабаром вийде в море (відео)

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно В Україні готується революція у житловій сфері Показники лічильника стануть недійсними: споживачів застерегли від неприємностей з платіжками
Показати ще

Характеристики боєприпасу поки не розголошують і зберігають у суворій таємниці. У компанії Raytheon розповіли, що у ракети буде вдвічі більша дальність, ніж у попередників. Таким чином, дальність пуску "ракети Франкенштейна" може досягати 240 км, а це дуже хороший показник для боєприпасу такого класу.

Найбільш досконалою на сьогодні "винищувальної" модифікацією стала ракета AIM-120D. Е дальність польоту складає до 180 км.

Нова розробка також отримала кращий захист від перешкод. Її використовуватимуть на винищувачах п'ятого покоління F-22A.