За останній місяць, на Житомирщині відкрили 16 кримінальних проваджень через незаконний видобуток бурштину.

Про це розповіли у прес-центрі міліції.

"У порушників вилучили сім мотопомп, 19 рукавів до мотопомп, вісім одиниць автотранспорту та спецтехніки, майже 13 кілограмів бурштину, понад три тисячі гривень та 270 доларів США", - заявили правоохоронці.

Читайте також: Троє підлітків тягли півтонни радіоактивного брухту з Чорнобиля

Згідно інофрмації, на Рівненщині протягом жовтня-листопада відкрили шість кримінальних проваджень за тією ж статтею. У злочинців вилучили сім мотопомп, та майже один кілограм бурштину.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима "Всі будуть начальниками": адвокат розповів, як в Україні змінили правила вручення повісток З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Оперативнии управління захисту економіки в Житомирській області затримали чотирьох місцевих мешканців: вони за допомогою двох мотопомп у лісовому масиві Замисловицького лісництва незаконно видобували бурштин. Тут вилучили дві мотопомпи, водяні рукави та незаконно видобутий бурштин.

Санкція статті загрожує порушникам штрафом від чотирьохсот до семисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або ув'язненням на строк до трьох років.