Уряд Бельгії посилив рівень охорони в країні та збільшив витрати на боротьбу зі світовим терором. На таке рішення керівники держави пішли після масштабного теракту у Парижі, повідомляє Reuters.

У Королівстві наразі введено другий рівень терористичної загрози. Після прийнятих рішень він підвищиться до третього - "серйозного".

"Додатково до 200 млн євро, ми виділяємо ще 400. Ці гроші будуть затверджені на бюджет 2016 року. 40 млн ми витрачатимемо на держбезпеку та 100 на оборону", - повідомив прем'єр-міністр Бельгії Шарль Мішель.

Бельгійці також підсилять роботу по блокуванню пропаганди тероризму, пошук злочинців та вдосконалення роботи розвідки. Також відомо, що правоохоронці заарештують усіх терористів, які повернуться до Брюсселю із Сирії.

Поліція країни зможе у будь-який час проводити обшуки у приміщеннях ймовірних ісламістах. До цього вони не мали на це право з дев'ятої вечора до п'ятої ранку. Підозрюваних зможуть тримати 72 години, замість 24.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

Також у місцевих мечетях будуть припиняти розповсюдження текстів та матеріалів радикального ісламізму.

Читайте також: Франція посилить безпеку у зв`язку з загрозою хімічної атаки

Нагадаємо, теракт, який трапився у Парижі 13 листопада, став найбільшим за останні десятки років у Франції. "Ісламська держава" вбила 129 людей.