Футбольні чиновники із Португалії та Іспанії роздивляються можливість об'єднати свої команди у єдиній лізі. Такий чемпіонат носитиме назву Ліга Іберії, повідомляє AS.

Хавьєр Тебас, який керує іспанським футболом, та його колега із Португалії Педру Проенса зустрілися, щоб обговорити таку ідею. Вони зазначили, що мова йде не про з'єднання турнірів, а про створення зовсім нового чемпіонату.

Таким чином чиновники зможуть збільшити доходи від ігор, адже компанію іспанським грандам складуть португальські "Бенфіка", "Порту" та "Спортінг".

Є ймовірність, що таке рішення може бути пов'язаним із можливим відокремленням Каталонії. Вже відомо, що у такому випадку, найсильніший клуб Європи "Барселона" не гратиме під іспанськими прапорами, а французька ліга вже запросила команду до себе.

Читайте також: "Манчестер Юнайтед" підготував 143 млн євро на придбання Бейла

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору В Україні готується революція у житловій сфері Тариф 7,96 грн/куб діятиме не для всіх: кому доведеться платити більше Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Зазначимо, що у європейських лігах існують певні національні об'єднання. Футбольний клуб "Монако" грає у чемпіонаті Франції, Команди з Уельсу представляють Англійську Прем'єр Лігу, але мають свою окрему збірну.