Британські фізики здійснили мрію любителів фантастики. Вони створили прототип акустичного "притягуючого променя". Він може захоплювати, піднімати і переміщувати невеликі об'єкти. Для цього він використовує звукові хвилі

Про це повідомляє Reuters.

Фізики використовують систему під назвою "акустичні голограми". Це особлива комбінація з високочастотних і низькочастотних звукових хвиль. Вони створюють оболонку навколо предмета і дозволяють рухати їм в різних напрямку.

Найбільший об'єкт, який фахівці перемістили - кульку діаметром чотири міліметри. Для його левітації дослідники використовували 64 мікродінаміка. Їх загальна потужність була дев`ять ват. Вони створювали ультразвукові хвилі високої інтенсивності.

Читайте також: Роботи-будівельники підготують базу на Марсі до прильоту людей

Популярні новини зараз
Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців
Показати ще

"Притягуючий промінь", або "промінь для захвату", відомий за фільмом "Зоряні війни". Там він являв собою силове поле у ​​вигляді тонкого променя. Його використовували космодроми, планетарні бази, космічні станції і кораблі. Він допомагав ефективно і безпечно приймати судна та направляти їх в місце посадки. Луч також можна використовувати для примусового захоплення ворожих кораблів.