В другому турі виборів мера Кривого рогу типографія надрукувала на 250 бюлетенів менше, ніж отримали виборчкоми. Партія "Самопоміч" звернулася до суду з вимогою скасувати результати перегонів через фальсифікації.

"Як кількість бюлетенів, які отримали виборчі комісії, може бути більшою за кількість виготовлених бюлетенів? Порівняйте другу і першу цифру в протоколі Криворізької виборчої комісії, яким Юрія Вілкула названо переможцем виборів", - написав депутат від партії "Самопоміч" Єгор Соболєв, оприлюднив підсумковий протокол міськвиборчкому.

З документу видно, що попри те, що типографія надрукувала 523270 бюллетенів, теріторіальні виборчі комісії отримали 523519 екземплярів. Походження додаткових 249 бюлетенів – незрозуміло.

Нагадаємо, що за результатами мерьских перегонів у Кривому Розі батько відомого поплічника Януковича Юрій Вілкул переміг представника від "Самопомочі" Юрія Милобога на 750 голосів. Причому, переміг чинний мер міста лише в двох з шести районів міста, де була зафіксована аномальна висока явка.

Читайте також: Скасувати результати вибори в Кривому Розі може тільки суд – Чорновол

Популярні новини зараз
Почекайте з покупками: виплати пенсій затримають Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати
Показати ще

Міський виборчий комітет не розглянув прохання "Самопомочі" про перерахунок голосів по цим двом ділянкам й оголосив Вілкула мером вже за два дні після виборів. Розглядати скарги про фальсифікації виборчком відмовився й 18 листопада йому вже вручили посвідчення мера. Причому, протокол підписали представники Радикальної партії та Батьківщини, міські представництва яких в той же день розпустили центральні органи партій.

Наразі питання розглядає Адміністративний суді Дніпропетровської області, "Самопоміч" вимагає суд скасувати рішення про результати виборів та розпустити склад міської виборчої комісії.