Нардеп Мустафа Найєм у статті в тижневику "Новое время" каже, що другий рік після Євромайдану "закінчується тривожно". Бо, на його думку, за цей час в Україні "не відбулося історичних проривів, не з'явилися видатні лідери та не було прийнято рішень, що викликали б захоплення".

Найєм вважає, що головна помилка Петра Порошенка та Арсенія Яценюка - це стратегічно неправильний вибір партнера: "Влада так і не зрозуміла, що її партнер - народ, а не олігархи".

"Отримавши владу, вони розбилися на табори і розпочали вже звичну позиційну боротьбу, опираючись головним чином на олігархів", - додає він.

Лідери держави пояснюють це тим, що в країні війна та економічна криза, тому неможливо воювати з усіма одночасно, розповідає Найєм. "Рік тому люди очікували від перших осіб держави лідерства і прориву, але сьогодні влада все частіше нагадує загнану тварину, яка боїться кривавих бунтів та підганяється громадянськими активістами та іноземними інвесторами", - описує ситуацію депутат.

Читайте також: Україна відзначає День Гідності та Свободи

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Дніпровська дівчина-хатико повернулася, але тепер вона нападає на людей Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Одним з основних позитивних зрушень за останній рік він вважає величезний прорив громадянського суспільства, активісти якого кожного дня роблять більше, ніж усі реформи уряду та закони парламенту, вважає Мустафа Найєм.

"Повільно, але впевнено та без істерик у країні зростають нові лідери", - оптимістично пише пан Найєм.