Перший заступник голови СБУ, начальник головного управління по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Віктор Трепак подав у відставку з займаної посади. Він звільнився через неможливість ефективно боротися з корупцією, поки на чолі Генпрокуратури перебуває Віктор Шокін.

Про це пише ZN.UA.

"Насправді я подав два рапорти на звільнення з посади. Перший - 29 жовтня на ім'я глави СБУ. Я діяв у відповідності з існуючими в Службі правилами: заступник глави подає рапорт про звільнення чолі, а той на його підставі вносить подання президенту, який видає відповідний указ. За аналогією з процедурою призначення на цю посаду. Після того як з моменту подачі рапорту пройшло 10 днів і на нього не було належної реакції, 9 листопада я подав другий рапорт - вже безпосередньо на ім'я президента. Зараз перебуваю на лікарняному", - розповів Трепак.

Заступник голови СБУ повідомив про те, що перш ніж подати рапорт, він зустрічався з президентом України Петром Порошенком 28 жовтня. Він зазначив, що вони говорили про справу так званих "діамантових прокурорів".

"Я попросив звільнити мене із займаної посади" у зв'язку з неможливістю виконання очолюваним мною спеціальним підрозділом визначених законом завдань щодо протидії корупції та організованої злочинності через перебування на посаді генерального прокурора України Шокіна В.М. "Це - головна причина мого рішення. Хоча і не єдина", - розповів він.

Популярні новини зараз
Війна не закінчиться ні в 2024, ні навіть у 2025: переможниця "Битви екстрасенсів" розповіла про вихід на кордони 1991 року У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція "Більше не платимо...": українці повелися на жорсткий обман щодо доставки газу В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ
Показати ще

Читайте також: Новим суддею Конституційного суду став Кривенко

Трепак також підкреслив, що його рішення було "вимушеним, але усвідомленим". За його словами, спочатку "було зовсім інше велике бажання - працювати".

"Я чітко зрозумів, що в нинішніх обставинах у мене не буде можливості працювати на цій посаді так, як того вимагає закон і як необхідно суспільству", - резюмував він.