Уряд Бангладешу провів страту двох опозиціонерів Алі Ахсана Мохаммада Муджахіда і Салахаддіна Кадера Чоудхурі. Такі дії можуть викликати чисельні прости від їхніх прихильників, повідомляє Радіо Свобода.

Активні мешканці країни закликають своїх співвітчизників виходити на демонстрації. З цього приводу у місті Дакка та в інших великих населених пунктах посилили заходи безпеки.

Муджахід був членом партії "Джамаат-і-Ісламі", яку у 2014 році заборонили у Бангладеш. Його звинуватили у скоєні злочинів під час війни 1971 року, коли країна від'єдналась від Пакистану.

Чоудхурі у той самий період очолював Націоналістичну партію Бангладеш. Його звинуватили у геноциді.

Тим часом на вулицях країни проходять акції, на яких громадяни радіють страті двох опозиціонерів. Маленьким громадянам роздають з цього приводу цукерки.

Популярні новини зараз
Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: У Бангладеші до мечеті кинули бомбу: більше сотні постраждалих

Нагадаємо, уряд Бангладеш кілька днів тому закрив доступ до соціальних мереж громадянам країни. Таким чином вони намагаються запобігти закликам до мітингів.