Кандидат на участь у міжнародному пісенному конкурсі "Євробачення-2016" від Німеччини Ксавьєр Найду не поїде на конкурс.

Про це повідомляє Deutsche Welle.

Причиною стали протести громадськості через зв'язки Найду з крайніми правими угрупованнями.

Зокрема, виконавець виступав у 2014 році перед представниками правопопулістського "Руху громадян імперії". Прихильники цього руху не визнають суверенітету сучасної Німеччини і вважають, що держава має існувати в кордонах, які були до Другої світової війни.

Читайте також: 120 громадян Німеччини загинули у складі "Ісламської держави"

Популярні новини зараз
Боргів не обібратися, якщо забудете про це: українцям нагадали про важливу процедуру Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Для пенсіонерів буде більше грошей у квітні Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Також Найду відзначився у 2011 році, коли сказав на телеканалі ARD: "Ми не є вільними, ми й досі є окупованою країною".

Томас Шрайбер, координатор розважальних програм телекомпанії ARD, заперечує, що репер є расистом. "Ксавьєр Найду є видатним співаком, і, на моє переконання, не є ані расистом, ані гомофобом. Ми знали, що він популяризує, але масштаб реакції нас здивував. Ми це хибно оцінили", - зазначив Шрайбер.

Найду зазначив зі свого боку, що для нього "це окей". "Моя пристрасть до музики та моя діяльність на захист любові, свободи та толерантності не зупиниться", - сказав Найду, який має африканське коріння та виконує музику у стилі християнський реп.