Правоохоронці викрили посадовців, які виводили в "тінь" державні кошти для фінансування терористичної організації "ДНР". Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Чиновники одного з державних підприємств залізничної галузі ще наприкінці 2014 року провели відкриті торги на тимчасово окупованій терористами території. Предметом закупівлі були 12 тисяч тонн вугілля на загальну суму понад 16 мільйонів гривень. Переможцем торгів визнали одне з приватних підприємств, яке не має жодного відношення до видобутку вугілля.

Співробітники спецслужби встановили, що фірма зареєстрована на території одного з центральних колгоспних ринків у Костянтинівці. Ця компанія ніколи не постачала вугілля на державні підприємства з шахт, розташованих на підконтрольній Україні території.

Читайте також: Конвертцентр, який фінансував терористів, викрили на Луганщині

Для виведення перерахованих державних коштів на непідконтрольну Україні територію менеджери приватної структури оформили фіктивні договори на всю суму тендеру з підприємствами, які зареєстровані на окупованій території країни.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

За цим фактом відкрили кримінальне провадження. Наразі слідчі встановлюють інших осіб, причетних до фінансування терористів.