Американський хлопчик, якого арештували за саморобний годинник у школі, хоче отримати від навчального закладу і міста компенсацію у 15 мільйонів доларів.

Про це повідомляє ВВС.

14-річного Ахмеда Мохамеда доправили в поліційний відділок після того, як учитель помилково сприйняв механізм за бомбу.

Адвокат підлітка заявив, що цей інцидент, про який написали ЗМІ всього світу, глибоко травмував його клієнта. Крім того, хлопець почав отримувати погрози, твердять юристи.

Ахмед і його родина після цього випадку переїхали до Катару, де Ахмед отримав грант на навчання.

Популярні новини зараз
Повинні з'явитися без повістки: кого чекають у ТЦК з 1 квітня Погода несе божевільну спеку: прогноз на найближчі дні Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Нова смертельна хвороба набирає обертів - "корона" допомогла їй обійти імунітет
Показати ще

Захист просить стягнути 10 млн доларів із міста Ірвінг та 5 млн доларів зі шкільного округу Ірвінга. На додачу до цього вони також вимагають вибачень.

Юристи кажуть, що подадуть цивільний позов, якщо школа не відреагує протягом 60 днів.

"Поліція Ірвінга негайно визначила, що годинник був цілком безпечний. Єдина причина надмірної реакції - це те, що причетні дорослі ірраціонально припустили, що Ахмед становить небезпеку через свою расу, походження та релігію", - сказано у листі юристів.

Читайте також: Заарештували підозрюваного у замаху на президента Мальдів

Свого часу Ахмед сказав журналістам, що реакція вчителя його дуже засмутила. Після інциденту він сказав батькові, що не хоче повертатися до цієї школи.

Арешт підлітка розкритикували у пресі і соцмережах. Після цього хлопець зустрічався з президентом Обамою, засновником Google Сергієм Бріном та посадовцями Туреччини, Судану та Йорданії.

Батько Ахмеда свого часу емігрував до США із Судану.