Більшості людей уявляють автомобілі майбутнього у вигляді капсул з обтічною формою. Вони рухатимуться на електродвигунах і живитимуться сонячними батареями. Також бажано, щоб вони мали льотні можливості.

Про це повідомляє Сnet.

Підрозділ Future Robotics Technology Centre з японського технологічного інституту Chiba розробляє різні прототипи автомобілі. В майбутньому вони перевернуть саме поняття звичного для людства транспорту.

Черговою їх розробкою став другий варіант робота Halluc IIx. Першу, науковці представили ще в 2007 році.

Читайте також: Skype розробляє автономного робота-доставщика (відео)

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Нові тарифи на воду для трьох категорій споживачів: як зміняться платіжки Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

На думку розробників, автомобілі майбутнього повинні максимально використовувати обмежений простір у переповнених мегаполісах. Halluc IIx ззовні схожий на краба. Він має вісім лап і здатний повертатися на місці. Така маневреність дозволяє рухатися йому у будь-якому напрямку.

Така особливість дозволяє конструкції прототипу пересуватися по нерівній поверхні. Окрім цього робот оснащений колесам. Це додало йому ще одну перевагу. Адже це допомагає використовувати його в якості звичного автомобіля.