"Співпрацюйте з Росією в Сирії, можливо, побачимо результат в Україні" - під таким заголовком вийшла колонка Мері Дежевскі у газеті The Independent.

За словами авторки, Росія вважає себе європейською державою, проте значною перешкодою цьому залишається анексія Криму, конфлікт на Донбасі та, як наслідок, західні санкції.

"Як швидко - і чи взагалі повинен Захід "рухатися далі"? Якщо Росію визнають головним посередником та гравцем у Сирії, чи не означатиме це зраду України?" - запитує автор.

Досі Європа і США поводились обережно. Західні лідери намагаються створити враження, що "питання Сирії та України належать до різних сфер", що у випадку Сирії, Росія зближується з позицією Заходу.

Водночас, наміри Росії щодо України, на думку авторки, Захід сприймає помилково. "Що, як Росія насправді намагається вийти з конфлікту на Донбасі, при цьому не втрачаючи обличчя і не дратуючи російських націоналістів? І що як сирійська інтервенція, серед іншого, дозволить цьому статися?" - пише Дежевскі.

Популярні новини зараз
Світло відключатимуть на 6 годин, а про опалення взимку і не мрійте: українців серйозно попередили Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Зайвий раз не помиєшся: з 1 травня піднімають ціни на водопостачання – скільки заплатимо Українцям виплатять по 10 800 гривень на особу: хто отримає нову допомогу
Показати ще

Читайте також: Туреччина заборонить прохід через Босфор і Дарданелли - Бєлковський

Отож, на думку авторки, Заходу треба співпрацювати з Росією заради досягнення миру в Сирії, але не треба при цьому тримати Україну окремо.

"Одне та інше пов'язане, але не так, як ми підозрюємо: стосунки з Росією можна розморозити одразу на двох фронтах", - підсумовує Дежевскі.