Борг українських підприємств у листопаді по зарплатам для своїх працівників зріс у порівнянні з вереснем. Про це свідчать данні від Держстату, повідомляє Мінфін.

Загальна заборгованість на перше число поточного місяця склала 1 млрд 970 млн 847 тисяч гривень. У вересні ця сума сягала 1 млрд 908 млн 78 тисяч гривень. Таким чином підприємства заборгували українцям ще майже 63 млн гривень, а це на 3,3% більше, ніж два місяці тому.

Більше за всіх боргів мають економічно активні підприємства - 1 млрд 383 млн 430 тисяч гривень. Це 70,2% від усієї суми. Банкрути заборгували 554 млн 687 тисяч гривень (28,1%), а неактивні підприємства 32 млн 730 тисяч гривень (1,7%).

Данні збиралися на усій території України, окрім окупованого Криму та частині Донбасу, підконтрольній сепаратистам. Найбільша заборгованість саме на Донеччині та Луганщині - 486 млн та 360 млн гривень відповідно.

Читайте також: "Щоб збільшити надходження в бюджет, влада мусить знизити податки на зарплату"

Популярні новини зараз
Monobank "заморожує" особисті кошти українців: хто може залишитися без копійки "Земля затремтить під ногами": ясновидець Герман побачив точний рік перемоги України Подорожчання майже на 40%: українців чекає "сюрприз" у платіжках Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Нещодавно стало відомо, що більш ніж половині українців регулярно не вистачає зарплати у поточному місяці, щоб дожити до наступного.