Протягом 2016 року одразу три японських компанії значно розширять свої виробництва в Західній Україні. Завод компанії "Фуджікура" розпочне роботу поблизу Львові з першого січня.

"Наші бізнесмени вважають, що попри певні виклики й труднощі, Україна варта значних інвестицій. Угода про захист японських інвестицій вже надала перші результати, й ці три компанії – лише початок", - заявив сьогодні на брифінгу посол Японії в Україні Сумі Шегекі.

Виробництво електрокабелів для автомобілів розпочнуть на заводі "Фуджікура" вже з першого січня в селі Рясне-Руське поблизу Львова. Для цього ще влітку компанія обрала на конкурсах 300 робітників, які пройшли навчання в Японії. В найближчі два роки кількість працівників має зрости до 1,5 тис.співробітників.

Завод компанії "Ядзакі" в Ужгородській області, який виробляє запчастини, планує відкрити повноцінну збірку автомобілів у другій половині наступного року.

Назвати третю компанію посол відмовився, але відомо, що в жовтні 2014 року Україну відвідувала делегація крупної японської компанії Marubeni Corporation, яка будує вітрові та сонячні електростанції. Тоді рішенню про інвестиції перешкодила низька ціна на електрику для населення.

Популярні новини зараз
Залишився тиждень: українці ризикують пропустити важливу процедуру Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Що насправді роблять контролери з вашими лічильниками: чого боятися, а чого не варто Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Японія не визнає фейкових виборів на Донбасі

"Нажаль, ризики інвестування в Східну Україну очевидні, тому до завершення активних бойових дій важко казати про японський бізнес, який готовий туди заходити. Вся наша активність в цьому регіоні полягає в наданні гуманітарної допомоги", - зауважив Сумі Шегекі.

Нагадаємо, що на відновлення інфраструктури Донецької й Луганської області Японія надала Україні понад 15 мільйонів доларів.