За поточний рік у Греції затримали 50 громадян України, яких звинувачують у перевозці нелегальних емігрантів. Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на посла України у Греції.

За інформацією Володимира Шкурова, близько 50 моряків з України мали проблеми із законом через заборонений рід діяльності.

"Дуже неприємна ситуація, адже українські моряки мають дуже високу кваліфікацію, але часто не мають можливості нормально працювати. Саме тому трапляються ситуації, коли вони беруть участь у перевезенні нелегальних мігрантів, а це - кримінальний злочин", - заявив посол.

Також дипломат зазначив, що грецькі закони дуже суворі, і якщо вину звинувачуваних доведуть, то за свої дії вони можуть отримати до 25 років за ґратами.

"Зазвичай, це 10 років. Максимальний строк 25 років. Наразі для нашого консульства пріоритетним завданням є супровід цих справ", - додав Шкуров.

Популярні новини зараз
Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Пропонують тарифи, які неможливо знайти: абоненти Київстару отримують дивні пропозиції Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять У МВС попередили водіїв: для керування авто потрібно пройти спецпроцедуру – інструкція
Показати ще

Читайте також: У столиці затримали рецидивіста, що скоїв 17 злочинів

Нещодавно громадян України піймали за незаконною діяльністю у ще одній країні. Угрупування наших співвітчизників займалась інтернет-крадіжками банківських коштів у Стамбулі.