У місті Верховина Івано-Франківської області відкрився Музей гуцульської магії.

В невеликій дерев'яній хатині вдалось зібрати чимало атрибутів карпатських мольфарів, у тому числі багато лікувальних трав та настоїв, передає Дивись.Інфо.

На окремому столі представлено речі вбитого мольфара Михайла Нечая із села Верхній Ясенів. "Тут є і осиковий хрест, і громовий чепелик, якими Нечай розганяв хмари. Він був ще й хмарником - вмів зупиняти грозу і дощ такими предметами", - говорить екскурсовод музею Галина Михайлюк.

Читайте також: Карпатські мольфари спрогнозували майбутнє України

За її словами, окремо серед карпатських знахарів виділяли так званих "гадєрів" - людей, які вміли розмовляти зі зміями і примовляти від їхнього укусу. "Деякі люди вміють їх ловити, вміють настоювати, знають спеціальні пропорції. Вважається, що зміїна отрута вбиває ракові клітини і цим самим рятує від страшної хвороби", - розповідає Галина Михайлюк.

Популярні новини зараз
Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Потрібно встигнути: українцям, з квитанціями за світло на руках, назвали важливу умову Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще