Співробітники Японського Національного інституту інформатики спільно з кількома іншими інститутами та підприємствами країни розробили програму яка вперше отримала бали вище середніх в стандартних вступних тестах. Їх використовують для прийому абітурієнтів в японські вузи.

Про це повідомляє блог The Wall Street Journal.

Японські розробники поставили завдання до 2021 року створити штучний інтелект, який зумів би пройти вступні випробування і міг би бути прийнятий в найпрестижніший університет країни - Токійський. Але їм все ж таки вдалося визначити власний графік.

Вже в нинішньому році штучний інтелект набрав в тестах 511 балів з 910 можливих. Це значно вище середнього рівня в 416 балів.

Читайте також: Безпілотники зможуть самі уникати перешкод (відео)

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: скільки доведеться платити за електрику та газ з 1 травня Дешевше, ніж чашка кави: Vodafone запустив пільговий тариф, але не все так радісно З 28 квітня та до 5 травня: "Нафтогаз" закликав споживачів оглянути газові лічильники В Україні пенсії рахуватимуть за однією формулою: у кого виплати будуть більше 10 тисяч
Показати ще

Особливі здібності він показав у вирішенні математичних завдань і відповіді на запитання з історії. Будучи людиною, за словами розробників, він мав би не менше 80% шансів на вступ до будь-якого з 441 приватних і 33 державних вузів Японії.

Це вже не перша спроба розробників "натаскати" свою програму на вузівські вступні тести. У 2013 і 2014 роках вона показала результати нижче середнього.