Парламент Кіпру ухвалив закон про легалізацію одностатевих шлюбів. Якщо президент країни Нікос Анастасіадіс підпише документ, гомосексуальні пари зможуть оформити подружні стосунки.

За умовами нового законопроекту, подружжя нетрадиційної орієнтації не зможуть усиновляти дітей, передає Лента.ру. В результаті голосування 39 представників парламенту країни виступили "за" ухвалення законопроекту, 12 "проти" і 3 політиків утрималися.

Виконавчий директор Міжнародної асоціації геїв і лесбіянок ILGA Евелін Парадіз назвала рішення уряду справедливим.

"Одностатеві пари і їхні родини заслуговують такого ж захисту, як і їх гетеросексуальні друзі і сусіди. Це не питання надання одній групі "особливих прав", а визнання прекрасного різноманіття родин Європи", – сказала Евелін Парадіз.

Після розпаду держави на грецьку і турецьку частини в 1960 році кримінальна стаття для геїв збереглася в законодавствах обох сторін. Греки-кіпріоти скасували заборону в 1990-х роках за рекомендацією Євросоюзу. Перший гей-парад пройшов в Нікосії в травні 2014 року.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Розписуватися буде не потрібно: коли повістка вважатиметься врученою Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого
Показати ще

Читайте також: У мережі висміяли Гройсмана через слова про одностатеві шлюби

Гей-шлюби легалізовані в 13 європейських державах: Словенії, Іспанії, Данії, Ісландії, Франції, Нідерландах, Норвегії, Швеції, Португалії, Бельгії, Люксембурзі, Ірландії та Великобританії. 26 червня 2015 року Верховний суд США постановив легалізувати реєстрацію гей-шлюбів на всій території країни. Крім того, у Фінляндії нетрадиційні подружні відносини будуть узаконені в 2017 році, а на Мальті їх визнають, якщо вони укладаються за кордоном.

На сьогодні одностатеві шлюби реєструються у 20 країнах світу, кількох штатах Мексики, на більшій частині території Великобританії. Вперше вони були легалізовані в 2001 році в Нідерландах.