Вночі 30 листопада, у другу річницю розгону учасників Євромайдана, активісти Коаліції учасників помаранчевої революції організували смолоскипну ходу.

Близько сотні постраждалих під час Революції Гідності активістів Майдану та інших громадян з факелами в руках пройшли від Майдану Незалежності до МВС і ГПУ з вимогою оголосити результати розслідування розгону Євромайдана.

Про це повідомили на своїй сторінці в Facebook організатори маршу.

Свої вимоги і претензії міністру внутрішніх справ активісти передали відповідальному по міністерству.

"Активісти вимагали від Арсена Авакова офіційного звіту про результати службового розслідування стосовно міліціонерів, зокрема бійців Беркута, які були на Євромайдані в ніч розгону. Особливо активістів цікавила кількість накладених дисциплінарних стягнень та кількість працівників, які залишилися на службі в ОВС. На оприлюднення офіційного звіту учасники маршу дали головному міліціонеру країни термін до 1 грудня ", - повідомили активісти.

Популярні новини зараз
Хто з українців залишиться без пільг у 2024 році "Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте 3G в Україні більше не буде: до чого готують мобільні оператори Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати
Показати ще

Читайте також: Співачку і активістку Руслану нагородили "Орденом честі" (фото)

Після цього демонстранти з запаленими смолоскипами і фаєрами попрямували до Генпрокуратури.

Під будівлею вони в гучномовець озвучили претензії і вимоги до генпрокурора, а біля входу розстелили банер із зображенням Шокіна, який відбивався в дзеркалі як Пшонка.

З ГПУ до активістів ніхто не вийшов.