В Одесі пройшов мітинг волонтерів, які вимагають передати гуманітарну допомогу зі Швейцарії військовим Донбасу.

Конфлікт між волонтерами та представниками "Червоного Хреста" триває, повідомляє Сегодня.

За даними видання, активісти вийшли з мітингом під слідче управління на проспекті Шевченка в Києві з плакатами "Поверніть гуманітарну допомогу бійцям АТО" і "Де вантаж від волонтерів зі Швейцарії?".

"У цей відділ викликали главу одеської філії" Червоного хреста "Тамару Барнич, яка все зробила для того, щоб привезена гуманітарна допомога для наших бійців не потрапила на фронт і проти якої зараз ведуть слідчі дії. Вона відмовляється звітувати перед швейцарцями і не дає ніяких документів слідству ", - зазначила волонтер Юлія Подсекіна.

За словами волонтера, на складі одеського "Червоного Хреста" ще залишилися речі, які можна було б передати на фронт, але волонтерів до них не допускають.

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" дав 9 днів: що потрібно зробити навіть якщо газ не споживаєте Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Зміна ціни на електроенергію: у НКРЕКП зробили заяву для споживачів Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Читайте також: В Одесі згорів волонтерський центр (фото)

При цьому, в "Червоному хресті" звинувачення волонтерів відкидають.

"Зараз на нас чинять тиск правоохоронні органи - слідчий навіть не дає нам ознайомитися з матеріалами справи, а місцеві активісти раз у раз погрожують розправою", - повідомив замглави благодійної організації Олексій Тарасенко.

Нагадаємо, швейцарські меценати передали гуманітарну допомогу для українських військових у зоні АТО через одеське відділення "Червоного Хреста", але одеські волонтери її так і не дорахувалися.