Національна комісія з регулювання зв'язку та інформатизації на початку грудня створила робочу групу. Вона займатиметься підготовкою до впровадження мобільного зв'язку четвертого покоління.

Про це повідомляє прес-служба відомства.

Кабінет міністрів 11 листопада вже затвердив постанову про його впровадження.

Група займатиметься реалізацією плану заходів, підсумком виконання якого має стати створення рівних умов для всіх учасників ринку для розвитку нових технологій в країні.

Їм, на конкурсній основі, видаватимуться ліцензії на право користування радіочастотними ресурсами України із використанням радіотехнології LTE.

Популярні новини зараз
Хто заслужив на пенсію майже 10 000 грн: нова формула ПФУ наповнить вашу кишеню грошима Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Штрафи від 3,5 тисяч гривень: "Газмережі" попередили власників газових плит та колонок З 1 травня доведеться виживати без допомоги: кому перестануть виплачувати субсидію
Показати ще

Робоча група складатиметься з представників Мінекономіки, Держспецзв'язку, Антимонопольного комітету, Нацради з питань телебачення і радіомовлення, Генштабу, науковців, а також, безпосередньо, учасників ринку телекомунікацій.

Крім цього, оберуть іноземного консультанта. Це буде міжнародна компанія, яка має досвід проведення робіт із впровадження LTE в країнах Європи.

Читайте також: Українські телеканали і радіо повернулися в окупований Донецьк

Нагадаємо, у липні цього року президент "Київстар" Петро Чернишов наголосив, що Україна поки не готова до впровадження 4G зв'язку. Причина в тому, що більшість мобільних телефонів користувачів не підтримує цей стандарт. Це питання, за його словами, буде актуальним лише через кілька років.

Попередній стандарт, 3G, запрацював на території країни лише в червні цього року.