У двох джерелах Тернополя зникла вода. Вони користуються великою популярністю серед жителів міста. Спеціалісти запевняють, що причиною цього стало аномально спекотне літо цього року.

Про це повідомляє місцеве видання "Тернополяни".

Води у джерелі парку "Топільче" немає вже протягом кількох місяців. Це місце стало культовим для тих, хто любить займатися моржування. Вони завжди приходили до джерела починаючи з весни і закінчували початком осені.

"Жаль, але цього року вже з початку літа свіжої джерельної води тут майже не було", – розповів місцевий мешканець Олександр.

Він додав, що змушений був їздити до джерел у Великі Березовиці, або за "білим замком".

Популярні новини зараз
Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: На чорному морі з'явилися передвісники цунамі (фото)

Навколо джерела у парку "Топільче" тернополяни поступово створили ціле імпровізоване спортивне містечко. Вони власноруч змайстрували турніки, бруси та інші пристосування, щоб покращувати свій фізичний стан. Також неподалік від джерела є невеличкий басейн для купання. Але води тут залишилось небагато і почало смердіти аміаком.

У гідрологічній пам'ятці природи місцевого значення "Тернопільське джерело", яка розташована у парку Національного відродження неподалік від Співочого поля, також зникла вода. Вона перестала взагалі витікати з вмонтованої у камінь труби.