Джеймс Асквит за п'ять років відвідав усі 196 держав, офіційно існуючих на планеті.

Свою подорож він почав в 2008 році, будучи ще вісімнадцятирічним студентом. У нього була мета - відвідати всі країни до 25 років. І виконати її вдалося навіть раніше - на момент закінчення подорожі Джеймсу було всього 24 роки.

Про це пише Daily Telegraph.

Почав свій шлях Джеймс у В'єтнамі, де провів майже три місяці. Америці з Канадою він приділив близько п'яти місяців. За цей час він відвідав 27 штатів, починаючи від Аляски і закінчуючи Гаваями.

Всі поїздки обійшлися йому в 125 000 фунтів стерлінгів (200 000 доларів). Фінансував він їх, підробляючи в барах і хостелах в країнах, куди приїжджав.

Популярні новини зараз
Росія готується до масштабного наступу: коли чекати нової атаки Україна може поринути у темряву: енергетики заговорили про блекаут Пенсіонерам нарахують по 940 гривень надбавки: пощастить, як завжди, не всім Жертвувати шлунком заради комуналки більше не доведеться: пенсіонерам призначать доплати
Показати ще

Крім огляду визначних пам'яток, Джеймсу подобається відчувати хвилювання і шукати пригоди. Наприклад, у Лівії він побував через три тижні після вбивства Муамара Каддафі, в Афганістані - через два тижні після кривавого теракту в Мазарі-Шаріфі.

Найтривалішою була поїздка по Африці. Вона зайняла у британця півроку.

Зараз Асквит повернувся додому в містечко Стівенідж, графство Хертфордшир. У наступному році він мріє з'їздити на Таїті, острів Пасхи і в Антарктиду.

Читайте також: Українка рветься в тундру на собачих упряжках (фото)

Варто відзначити, що Книга рекордів Гіннесса не поспішає реєструвати досягнення Асквіта. Зараз членом Книги рекордів є Грем Хьюз, який першим відвідав 201 країну, жодного разу при цьому не сівши на літак. Вся складність - в підрахунку кількості країн на планеті. Одні вважають, що в світі 196 країн, визнаних міжнародним співтовариством. За іншою версією, на планеті 201 країна, частина яких ніким не визнана.