Литва вводить оплату за проїзд для російських автоперевізників. Це стало відповіддю на введення Росією плати з великогабаритних вантажівок, що значно вплинуло на литовських перевізників. Оплату запровадять, починаючи з 15 грудня.

Про це повідомляє литовське видання Verslo Zinios.

Заступник міністра комунікацій і транспорту Литви Саулюс Гірдаускас розповів, що Росія ввела федеральну дорожню плату для литовських перевізників, незважаючи на двосторонній договір. Водіїв обох країн, згідно з ним, були звільнені від цих зборів.

Литва, за його словами, ввела оплату, щоб всі перевізники мали рівні умови.

Міністерство зовнішніх справ Литви раніше наголошувало, що збір Росією плати з 12-тонників суперечить умовам угоди про двостороннє співробітництво в транспортній сфері від 1992 року між країнами, а також угоді про міжнародне автомобільне сполучення.

Популярні новини зараз
Виняток із правил: хто з українців може законно не платити за доставку газу Ухилянтам готують суворі обмеження: зроблять все, щоб йшли до ТЦК Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким
Показати ще

Читайте також: Страйк дальнобійників: у Петербурзі вже палять шини

Перевізники з інших країн світу платять дорожній збір у Литві. Його ввели, починаючи з 2005 року.

Нагадаємо, протягом кількох останніх тижнів по всій території Росії проходять страйки далекобійників. Водії із республіки Дагестан планують влаштувати протестну акцію у Москві через введення податку за проїзд по федеральним дорогам.