Служба безпеки України припинила роботу підпільного цеху. Він займався обробкою бурштину. Після незаконного видобутку у Рівненській та Житомирській областях, "сонячне каміння" переправляли у Київ.

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Нелегальний бізнес розмістився на трьох поверхах будівлі в одному з гаражних кооперативів Києво-Святошинського району столиці. Співробітники спецслужби провели у приміщенні обшук. Загалом у приміщені цеху знайшли та вилучили понад 200 кілограмів бурштину.

Правоохоронці зазначили, що його готували для подальшої міжнародної контрабанди. Зловмисники планували реалізувати партію бурштину в Китай.

Читайте також: Водій на Рівненщині віз у машині 50 кг бурштину

Популярні новини зараз
Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Залишилось два дні: українців попереджають востаннє Валютний ринок чекають важливі зміни: як можна буде здати чи купити долари В Україні готується революція у житловій сфері
Показати ще

Правоохоронці проводять слідчі дії, щоб встановити організаторів та всіх причетних до правопорушення.

Нагадаємо, наприкінці листопада на Львівщині викрили підпільний цех з обробки бурштину. Власник виробництва купував каміння у мешканців Рівненської та Волинської областей. У цеху вилучили майже три кілограми необробленого бурштину та понад кілограм готової продукції.