Міністр внутрішніх справ Арсен Аваков розповів, скільки зароблятимуть працівники Нацполіції.

Він пояснив, що передбачена система надбавок за спеціальні умови служби у розмірі 100%, за спеціальне звання та стаж роботи, пише ВВС.

За його словами, з урахуванням доплат керівник Нацполіції отримуватиме 98 тисяч гривень (4 тисячі доларів), заступники – 70 тисяч (3 тисячі доларів), а керівники структурних підрозділів – 30 тисяч (1 250 доларів).

Як вказав Аваков, новачок й наймолодший за званням поліцейський без вислуги років одразу матиме платню у 6 163 гривні (250 доларів).

"Нові зарплати співробітники Національної поліції отримуватимуть тільки після проходження переатестації", - заявив Аваков.

Популярні новини зараз
Пенсіонери отримають підвищену пенсію: які умови Залишать голими та босими: комунальники пообіцяли "не райдужну перспективу" всім боржникам Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Крім того, голова Нацполіції Хатія Деканоїдзе у п'ятницю заявила, що до завершення наближається переатестація старої міліції у Києві та Київській області.

За її словами, тести на переатестацію до Національної поліції тут вже пройшли 13 тисяч співробітників, 4 822 з яких не набрали необхідних 25 балів з 60 на тестах.

"Вперше кандидати на посади, які входять до групи ризику – начальників та слідчих, обов'язково проходитимуть співбесіду та поліграф", - заявила Деканоїдзе.

Читайте також: На заміну скандальному Паскалу прийде Вакуленко

З понеділка почнеться етап співбесід з кандидатами, яких можуть перепризначати на посади. У разі рішення атестаційної комісії, будь-якого кандидата можуть змусити пройти поліграф.

Загалом у регіоні працюватиме 12 атестаційних комісій.

Деканоїдзе наголосила, що тестування проводять за допомогою іноземних партнерів і купити їх не можна.