Дітей зі східних регіонів кличуть у школи Рівненської області.

Як повідомляє ОГО, волонтер "Допоможи армії Рівного" Вікторі Шинкаренко запропонувала таку ініціативу.

На її думку, якщо діти Донбасу поживуть в сім'ях Рівненської області та пройдуть навчання з однолітками з інших областей, вони не так будуть залежати від російської пропаганди, яка більш поширена на сході.

Така практика дозволить збільшити рівень патріотизму на Донбасі.

Волонтер побувала у школі Трьохізбенка Луганської області, яка по- тихеньку відновлюється після активних бойових дій. З понад 150 учнів до школи повернулися тільки 77 осіб.

Популярні новини зараз
Українців поставили у жорсткі рамки: почнуть обмежувати Головне за 24 квітня: бунт українців у Польщі, трагедія Каті Репяхової, важливий день та різке підвищення цін Доїхати на роботу і назад – вже не по кишені: проїзд у маршрутках дорожчає Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію
Показати ще

На зустрічі дівчина запропонувала, щоб діти з Трьохізбенки написали листи дітям Рівному. Так почнеться їх активне спілкування.

На своїй сторінці в соціальній мережі волонтер расказала, що цього року після відвідання дитячого оздоровчого табору під Київ діти з Трьохізбенка більше не вважають, що в Києві лютують "злі бандерівці". Тоді поїхали близько десяти дітей, тому що батьки були налякані російською пропагандою про нацистів у Києві.

Зараз вся школа хоче поїхати в цей табір. Практика Києва повинна стати прикладом для інших областей, в основному Західних, щоб діти Донбасу розуміли, що Україна єдина країна і скрізь живуть добрі й чуйні люди.

Волонтер закликала мешканців Рівного збирати подарунки для дітей Донбасу.

Вона вказала місця збору - у вихідні дні - супермаркети "Фоззі", "Велмарт", "Епіцентр". Після 15.00 - Кн. Володимира, 108, склад ДАРу або по телефону +068 03 88.

Читайте також: Благодійний забіг Святого Миколая відбудеться у Києві

Нагадаємо, що Болгарія запропонувала оздоровити дітей воїнів АТО.