Сьогодні уряд Китаю обмежив доступ до "Вікіпедії". Варто відзначити, що раніше блокування стосувалося тільки китайської версії ресурсу. Зараз же онлайн-енциклопедія недоступна повністю.

Про це пише fraza.ua.

Повідомляється, що причиною послужив захищений протокол HTTPS, на який перейшла "Вікіпедія". У зв'язку з цим ускладнився процес фільтрації статей "великим китайським фаєрволом" - системою онлайн-цензури, введеної владою країни.

Про можливі майбутні блокування в Китаї говорив і співзасновник Вікіпедії Джиммі Уельс, виступаючи на саміті Leadership Energy Summit Asia 2015 у вересні.

"Вони більше не можуть фільтрувати конкретні сторінки нашого ресурсу. Тому їм доведеться вибрати - користуватися "Вікіпедією" в повному обсязі або не користуватися взагал ", - заявив Уельс.

Популярні новини зараз
Летальність приблизно 52%: ВООЗ застеріг про спалах небезпечного вірусу Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: РФ заблокує в "Вікіпедії" статті про наркотики

Нагадаємо, перше блокування владою Китаю найпопулярнішої онлайн-енциклопедії сталося в червні 2004 року під час протестів на площі Тяньаньмень. Сайт був недоступний протягом 19 днів.

Потім почались блокування у вересні 2004 і жовтні 2005 року. Наступні кілька років деякі статті публікувалися безперешкодно.