Міністерство аграрної політики та продовольства України проводить консультації на рахунок підвищення ставок акцизного податку на алкоголь.

Про це повідомив профільний міністр Олексій Павленко, пише Експрес.

"У нас дуже плідне спілкування. Є різні бачення по бюджету, тривають дискусії, в тому числі і про акцизи, тому що вони досить серйозно можуть вдарити по ціні реалізації", - сказав чиновник.

За словами міністра, окрім зростання цін, підвищення акцизу може призвести до збільшення обсягів нелегального алкоголю на українському ринку."Зараз і так є проблема з контрафактом, є проблема з імпортом нелегальним з території Молдови. Це також буде більш вигідним для того, щоб збільшувати контрабанду", - вважає Павленко.

Читайте також: "Покращення" від ДФС: акцизи на алкоголь і тютюн зростатимуть щоквартально

Популярні новини зараз
Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору ТЦК дав чоловікам 60 днів: повідомити обов'язково Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Нагадаємо, Державна фіскальна служба пропонує в рамках податкової реформи запровадити в Україні поетапне підвищення акцизу на алкогольні напої та тютюнові вироби. Мова йде про зростання на 5% щокварталу.

Голова відомства Роман Насіров заявив, що це активізує ринок контрафактного алкоголю, і ДФС доведеться з цим боротися.