Боротьба з корупцією в Україні продовжується вже другий рік поспіль. Однак з часу Революції Гідності суттєвих результатів досі не вдалося досягти.

Сьогодні, 9 грудня, у Міжнародний день боротьби з корупцією, пропонуємо вашій увазі найскандальніші корупційні справи останніх двох років.

"Діамантові прокурори"

Заступника прокуратури Київської області Олександра Корнійця та замісника керівника головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Володимира Шапакіна затримали працівники Генпрокуратури та СБУ під час спільної операції. В ході обшуку у затриманих знайшли 400 тисяч доларів та 65 діамантів.

Крадіжка 140 га землі

Популярні новини зараз
Готуйте гаманці: українцям за лічені дні підвищать тарифи на комуналку, що подорожчає Відвикайте від опалення: українців просять зробити це до вимкнення, щоб не постраждати Українцям готують тарифний удар після опалювального сезону Показники лічильника вже не аргумент: українців змушують платити за світло більше, ніж "накрутили"
Показати ще

Восени 2014 року програма розслідувань "Наші гроші" оприлюднила інформаційний матеріал, в якому йшлося про те, що заступник генпрокурора Анатолій Даниленко незаконно привласнив 140 гектарів київських земель з водоймами.

Читати також: Яценюка звинуватили в корупції на $90 млн

Корупційний Мартиненко

Миколу Мартиненка, який входить до найближчого оточення прем'єр-міністра України Арсенія Яценюка, звинувачують у корупційних схемах під час перебування на посаді голови Комітету паливно-енергетичного комплексу України. Йому приписують корупційні складові під час укладання чеських контрактів на енергетичне обладнання для українських атомних станцій та махінації з газом на Одеському припортовому заводі.

Арешт Ярослава Кашуби

Голову Державної служби зайнятості затримали працівники СБУ на хабарі, розміром 622 тисячі гривень.

Затримання Сергія Бочковського та Василя Стоєцького

Цих двох чиновників затримали під час засідання Кабінету міністрів України. Арешт транслювати у прямому ефірі. Їм інкримінували розкрадання державних коштів на загальну суму 6,6 млн. гривень.