Волонтери із Харкова виготовили потужну снайперську гвинтівку. За основу для неї вони взяли крупнокаліберний кулемет ДШК.

Про це повідомляє видання "Народна армія".

Волонтери працювали над виготовленням нового зразка озброєння кілька місяців. Розробники вважають, що їм вдалося досягти оптимального рішення.

"Нашому війську бракує снайперських гвинтівок великої потужності. Це вже третя генерація гвинтівки", - зазначила вони.

Волонтери перенесли спусковий гачок спуск на приклад. Також у гвинтівки з'явився задній монопод, що значно покращує її точність та налаштування. Зазнала змін й конструкція дульного гальма-компенсатора. Він повинен зменшувати віддачу від пострілу. З його допомогою вдалося підвищити кучність стрільби.

Популярні новини зараз
Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну Погрожують відключенням та вимагають гроші: українці скаржаться на терор "газовиків" Українцям вказали на два обов'язкові платежі, які не можна ігнорувати Українцям 60+ нададуть грошову допомогу, можна запросити рідних: як подати заявку
Показати ще

Читайте також: Снайпери в АТО власноруч роблять набої для гвинтівок

Військові вважають, що цей зразок зброї має хороші перспективи в українській армії. До того ж її можна трансформувати. Гвинтівка калібру 12,7-мм лише за декілька секунд може перетворитись на кулемет. Ця додаткова перевага робить цю зброю універсальною.

Розробники наголосили, жодна з новацій не вдарили по ефективності зброї. Під час її пристрілки у фронтову проекцію БТР з відстані півтора кілометра чергою з трьох патронів два лягають влучно.

Нагадаємо, кулемет ДШК прийняли на озброєння ще за часів радянської армії у 1939 році.