Весілля - один із найсерйозніших моментів у житті молодих людей. Вони готуються до цього довгий час, підбираючи місце, час.

У мережі з'явилося відео з документального фільму 1940 року, завдяки якому можна подивитися, як це робили українці більше, ніж 70 років тому.

Зараз весілля за традиціями і обрядами теж популярна, але це залежить від вибору молодят, в той час як в 1940 році були обов'язкові процедури.

Фільм про звичаї і традиції Буковини зняла Юлія Солнцева, але в мережі він з'явився тільки восени цього року.

Його зняли в селі Топорівка Новоселецького району Чернівецької області. Тоді молодь самі виготовляли собі наряд, це мало надзвичайно важливе символічне значення.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

У фільмі "Буковина - земля українська" показано, як наречена перед весіллям здійснює обов'язковий обряд. Вона повинна поплакати з подружкам.

Свахи повинні під час самого весілля розливати горілку гостям, а сусіди приносили живу курку.

Звідси пішов народний фольклор: "Кому весілля, а куркам - смерть".

Читайте також: Як поляки рекламували "свою туристичну" Галичину (фото)

Нагадаємо, що нещодавно вийшла книга української дослідниці Ірини Ігнатенко "Жіноче тіло в традиції українців".