В китайському місті Чунцін нещодавно винайшли унікальну технологію газифікації побутових відходів для подальшого вироблення електроенергії. Це дозволить не тільки перетворити сміття у відновлювану енергію, але й уникнути забруднення від спалювання сміття.

Наразі воно представляє значну проблему для Китаю. Дані показують, що жителі китайських міст викидають щороку близько 140 мільйонів тонн сміття. Вже більше 200 міст не здатні подолати цю кризу.

Традиційна технологія спалювання сміття викликає проблеми високотемпературної хлористої корозії, викид діоксину, важких металів і інших вторинних забруднювачів.

Команді під керівництвом професора Чунцінського науково-технічного інституту Чжоу Сюн вдалося розробити механічну піч для газифікації твердих побутових відходів. В експериментальному порядку вони створили виробничі потужності по переробці, що можуть перероблювати 10 тонн сміття на добу.

Суть нової технології полягає в тому, що всередині установки органічні речовини не можуть повністю згоріти через нестачу кисню. Вони перетворюються в так званий синтез-газ. Його можна використовувати для виробництва електроенергії. Коли залишки сміття спалюють далі, то виникає пар. Вже під його впливом й відбувається газифікація.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Астролог побачив у травні "лихо" для України На школи тепер чекають масові перевірки: батьки домоглися свого Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Читайте також: Німці винайшли генератор енергії метану без спалювання

Нова технологія спалювання відходів, у порівнянні з традиційною, дозволяє знизити кількість викидів диму і газу більш ніж на 30%. При цьому ефективність спалювання зростає на 50%.

З кожної тонни відходів можна виробити в середньому 500 кВт-годин електроенергії. В рамках проекту планується створити виробничі потужності, які дозволять перероблювати 300 тонн відходів на добу.

Нагадаємо, також ми повідомляли, що китайський айфон 10р краще, ніж копія айфон xr.