Британці виявилися однією з найменш гостинних націй щодо біженців. Як показало опитування ORB International, лише кожен п'ятий мешканець королівства готовий прийняти у себе мігранта, якби мав окрему кімнату.

Про це пише Independent.

Загалом експерти опитали понад 13 тисяч людей у 14 країнах Європи. За результатами, тільки болгари виявилися менш гостинними до біженців ніж британці – там запропонувати їм кімнату готові лише 14% опитаних.

А от найбільше готових надати дах біженцям серед іспанців – 62%. У Німеччині цей показник склав 48%.

"Більшість людей у 14 країнах (57%) вважають, що ЄС має робити більше для вирішення кризи із біженцями. 40% хочуть рішучіших дій від ЄС, 33% вважають, що Євросоюз реагує правильно, а 27% кажуть, що варто було б робити менше. Але багато людей по всій Європі, здається, не хочуть активніших дій від своїх урядів задля вирішення кризи", - пише газета.

Популярні новини зараз
Українці можуть залишитися без опалення та гарячої води: комунальники попередили про ризики Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Два тарифи на воду: нові ціни встановили для мешканців багатоповерхівок та приватного сектору Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити
Показати ще

Читайте також: Життя в таборі біженців очима дітей (фото)

Тим часом, нагадує Independent, британський уряд обіцяє прийняти до 2020 року 20 тисяч сирійців.

Нагадаємо, що у жовтні до Європи прибула рекордна кількість біженців – майже 220 тисяч. Головний тягар припав на Німеччину де до кінця року може опинитися більше мільйона мігрантів.