Профспілка атестованих працівників МВС у Києві подала до суду на Національну поліцію. Позов "старих" правоохоронців пов'язаний з переатестацією.

Про це повідомила прес-служба Окружного адмінсуду столиці.

"Організація вимагає визнати протиправним і скасувати наказ київської Нацполіціі про створення атестаційних комісій. Позов від профспілки надійшов 14 грудня", - кажуть у відомстві.

Зараз вирішується питання про відкриття адміністративного провадження.

Нагадаємо, раніше сотні співробітників МВС і пенсіонерів правоохоронних органів прийшли до будівлі відомства на вул. Богомольця. Це була перша акція протесту міліціонерів у незалежній Україні.

Популярні новини зараз
"Іди в Україну, ти, бл**ь, служи": розлючені українці накинулися на працівників паспортного столу в Польщі Фруктів не наїмося: який дефіцит чекає Україну РФ може відкласти наступ через несподівані обставини Тікали від мобілізації, а потім їли своїх мертвих дітей: українцям нагадали історіїї 100-річної давнини
Показати ще

Читайте також: Соцмережі тролять мітинг міліції в Києві (фото)

Вони вимагали скасувати переатестацію поліцейських і призупинити роботу атестаційних комісій, які діють поза правовим полем.

Зазначається, що в разі невиконання цих вимог, міліціонери проведуть аналогічні безстрокові акції по всій країні. І змушені будуть не тільки звернутися за захистом порушених прав працівників поліції до суду, в тому числі в Європейський суд з прав людини.