Прокуратура Франції почала розслідування проти лідера праворадикальної партії "Національний фронт" Марін Ле Пен, яка виклала в Twitter фотографії обезголовлених жертв "Ісламської держави".

Очільницю крайніх правих звинувачують в пропаганді насильства та жорстокості, - про це повідомляє DailyMail.

Раніше Ле Пен виклала на своєму акаунті в Twitter фото трьох можливих жертв ІДІЛ в помаранчевих костюмах бранців. На одній з фотографій зображений обезголовлений труп разом з відрізаною головою, на іншій - бранець у клітці, якого спалюють живцем. На третій - чоловік, якого давить танк.

Читайте також: Марін Ле Пен відповість у суді за порівняння мусульман з німецькими окупантами

Таким чином Ле Пен відреагувала на коментар відомого журналіста Жан-Жака Бурда, який в одному з інтерв'ю провів паралелі між "Ісламською державою" і "Національним фронтом".

Популярні новини зараз
Перерахунок пенсій з 1 травня: чого чекати стареньким За інтернет можна не платити: як скористатися новою послугою Твоєї бабусі потрібно лише 90 грн: найпростіші тарифи від Київстар, lifecell та Vodafone Які електроприлади "тягнуть" найбільше - зараз це дуже важливо знати
Показати ще

"Ось що таке ІДІЛ. Не варто плутати з "Національним фронтом", - написала Ле Пен, виставивши фото.

На одній з трьох світлин було зображено розправу над американським журналістом Джеймсом Фоулі.

Батьки журналіста заявили, що публікувати ці фото - це лише сприяти пропаганді тероризму. Їхнього листа опублікував у своєму блозі журналіст Ніколя Енен, що побував у полоні екстремістів у Сирії.

Після цього, Марін Ле Пен видалила фото Фоулі, проте залишила два інших скандальних знімка.

Прем'єр-міністр Франції Мануель Вальс також засудив оприлюднення у Twitter "огидних фото", назвавши ці дії "політичною і моральною помилкою" і "неповагою до жертв".

Нагадаємо, що "Національний фронт" відомий своїми антиміграційними програмами, які стали популярні після терактів у Парижі 13 листопада. Ця партія отримала грошову "подяку" від Росії за визнання "референдуму" в Криму.