Найближчим часом Конституційна комісія за дорученням президента Петра Порошенка розгляне можливість деяких змін до Конституції.

Йдеться про позбавлення депутатського мандата за три прогули без поважних причин.

Так Порошенко відреагував на відповідну петицію. Її підтримали понад 27 тисяч громадян.

У відповіді Порошенко підкреслив, що притягнення до відповідальності народних представників за прогули без адекватних причин засідань парламенту - досить поширене явище в демократичних країнах, зокрема, Сполучених штатах Америки, Португалії, Великобританії, Бразилії, Канаді, Індії.

"Системний аналіз Конституції України свідчить, що вичерпний перелік підстав дострокового припинення повноважень народного депутата України визначено у статті 81 Основного Закону України", - зазначив Порошенко.

Популярні новини зараз
Астролог побачив у травні "лихо" для України Спіймали на вулиці та примусово відвезли в ТЦК: українцям розповіли, як себе поводити Чому українцям необхідно заповідати майно вже зараз та як це зробити правильно Це має робити кожен, хто має смартфон: чохол і скло на екран не захистять
Показати ще

Читайте також: Євросоюз наважився вести для українців безвізовий режим

Нагадаємо, у Верховній Раді встановили нові роутери для роздачі Wi-Fi. З'ясувалося, що в парламентський зал засідань помістили близько 20-ти роутерів Cisco AIR-ANT2566D4M-R. На офіційному сайті компанії Cisco зазначено, що такі пристрої коштують $899 за штуку.

Тим часом, журналісти вже сфотографували паролі від Wi-Fi, які напередодні "засвітили" народні депутати.