В Україні вперше засудили матроса, який перейшов на російську сторону в анексованому Криму.

Оболонський районний суд Києва засудив 23-річного колишнього сержанта Військово-Морських сил України Володимира Суханова на сім років позбавлення волі за дезертирство і зраду Батьківщині, передають Факти.

Повідомляється, що молодика затримали, коли він намагався в'їхати на територію материкової України.

Як розповіла мати засудженого Людмила, хлопець не розумів, що таке зрада Батьківщини і в Криму залишився через недосвідченість, оскільки думав, що "просто перейшов на роботу в іншу країну".

Також на півострові Суханова тримала кохана дівчина, у якої повинна була народитися від нього дитина.

Популярні новини зараз
В Україні змінюють правила виплат для ВПО: потрібно принести один документ Змішайте банани зі сметаною і вийде торт, краще за Наполеон: рецепт без випічки Українцям видають 3600 грн на місяць: виплата тимчасова, варто поспішати Українських пенсіонерів звільнили від земельного податку, дали знижку на ЖКП: хто у списку
Показати ще

Але в результаті все обернулося не на користь молодого сержанта, повідомляє видання. Дівчина від дитини позбулася і розлучилася з хлопцем. Зі службою у Суханова також не склалося.

Читайте також: Підполковника МВС засудили за хабар

За словами майора Євгена Шаркоя, в частині якого служив сержант, сина Людмили після переходу на російську сторону направили в російський навчальний центр, де він скоїв ДТП.

"Щоб уникнути покарання по кримінальній справі, яку на нього збиралися завести, Володимир і вирішив повернутися в Україну", - зазначив військовий.

При цьому сам засуджений своєї провини перед Україною не визнає.

"Який я зрадник? Я нікого не вбив, чи не пограбував, на боці Росії не воював. Якби мені дали умовно, довів би, що люблю Україну - поїхав би в АТО. Адже воюють там колишні "беркутівці", провину свою спокутують. Чому мені не дали такий шанс? " - обурюється Володимир Суханов.