Космічний телескоп Hubble прислав фотографію гігантського "світлового меча", що прорубує темні хмари пилу і газу в галактиці Чумацький Шлях.

Такі космічні тіла називають об'єктами Хербіга-Аро, повідомляє Live Science.

За словами вчених, вони з'являються під час народження зірок. Іноді під час бурхливих реакцій термоядерного синтезу протозірки вибухають потужними потоками з обох полюсів.

Газ, який вони викидають, взаємодіє з навколишніми газопиловими хмарами на швидкості сотень кілометрів на секунду і нагріває їх до декількох тисяч градусів.

Читайте також: Побачити Землю з космосу можна за $100 тисяч

Популярні новини зараз
"Нафтогаз" попередив усіх: потрібно встигнути до 25 квітня Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків Німеччина вводить суворі обмеження: як це вплине на українців Як в інших країнах звикли підтирати попу і чому на нас дивляться, як на дурнів: вся справа в культурі
Показати ще

Саме такий об'єкт і потрапив у кадр телескопу Hubble. Він виник біля молодої зірки у сузір'ї Оріона на відстані 1350 світлових років від Землі.

Подвійний струмінь дещо схожий на меч темного владики ситхів Дарта Мола з першого епізоду "Зоряних воєн" - "Прихована загроза".