Військові мурзики в зоні проведення АТО стали справжніми психотерапевтами та захисниками українських бійців. Вони не лише допомагають зняти стрес від пережитого та побаченого протягом дня, але й вчасно попереджають про обстріли ворога, бо здатні відчути їх швидше, аніж люди.

Покинуті господарями, які втікали від війни, і народжені вже під час АТО, наші котики стали справжніми побратимами бійців. Солдати радо діляться з ними їжею, беруть на чергування, просто прихищають від жорстоких ворогів та безпритульних собак.

За ласку та відданість котів, українські бійці пишуть їм поетичні вірші та навіть хочуть поставити пам'ятник. Крім того на честь котів називають танки та БТРи.

Читать також: Загубленого кота знайшли через 10 років (фото)

Волонтери повідомляють, що в зоні АТО котів-безхатьків надзвичайно багато. Більшість із них залишаються без прихистку. Часто беззахисних тварин використовують терористи, щоб виявити заміновану територію. Бідолашним тваринам поливають хвости скипидаром або бензином і підпалюють, щоб ті бігли прямо на потрібну бойовикам територію та зривали розтяжки.

Популярні новини зараз
Нова війна, тепер космічна: астрономи розповіли, як НЛО прилетять боротися за воду Червень принесе не лише тепло, а й гроші: хто отримає нову пенсію Комунальники масово подають до суду на неплатників: яка заборгованість вважається критичною Оля Полякова дізналася, що вагітна після розлучення: як насправді з'явився Буряковський
Показати ще

Українських бійців вражає така жорстокість ворога. Солдати кажуть, що практику виявлення замінованої території за допомогою тварин використовували в радянській армії.

Після закінчення служби бійці АТО, як правило, забирають братів своїх менших додому – разом відпочивати від жахіть війни.