У російській Пензі місцеві комуністи 21 грудня відкрили Сталінський центр, який займеться вивченням і модернізацією досвіду побудови соціалізму в СРСР.

"Ми вважаємо, що соціалізм, планова економіка, радянська економіка затребувані саме зараз, в XXI столітті", - заявив на відкритті перший секретар пензенського обкому КПРФ Георгій Камнев, передає Апостроф.

Центр буде також займатися вивченням причин краху Радянського Союзу, історією Пензенської області 1925-1953 років і творчістю самого Сталіна.

Читайте також: Пам'ятник Сталіну встановили у Луганську (фото)

У березні та грудні пройдуть Сталінські читання, в травні комуністи хочуть розмістити портрети Сталіна на бортах громадського транспорту, перетворивши автобуси в "сталінобуси". У червні почнуться екскурсії, присвячені сталінської архітектурі Пензи, а в липні пройде книжковий фестиваль, присвячений книгам про Сталіна.

Популярні новини зараз
Одні поїдуть, інші не доживуть: як зміниться Україна у найближчі 15 років Віддавати по 10% від пенсії не доведеться: "Київстар" порадував стареньких бюджетним тарифом Життя стане солодшим без цукру: в Україні супермаркети оновили ціни на сіль, майонез та кетчуп Українські пенсіонери отримають по 500 гривень "бонусу": хто у списку "літніх" щасливчиків
Показати ще

Крім цього, в січні стартує робота наукової ради центру, до якого увійдуть викладачі пензенських вузів. Тоді ж планується присудити перше Сталінські премії студентам.

"Стипендії будуть присуджуватися за роботи, присвячені історії сталінського періоду. Перш за все, ми сподіваємося на участь у конкурсі студентів-істориків, це викликало зацікавленість", - сказав Камнев.